tisdag 13 september 2011

Jag tänker på Chris Medina

Chris Medina är den där killen som åkte ur American Idol, men som dagen efter fick en monsterhit med låten som handlar om hans liv. Chris Medina är den där killen som alla älskar. Jag också.

Det speciella med Chris liv är att hans fästmö råkat ut för en bilolycka som först verkade leda till hennes död. Chris vägrade att låta läkarna stänga av maskinerna som höll henne vid liv och så småningom vaknade hon.

Han tar hand om henne nu. Sköter om sin tjej som numera har stora hjärnskador och aldrig blir den hon varit.

Han skrev en låt om henne. Och sina egna löften. Om att ord inte är värda något om man inte menar dem. Om att man måste hålla vad man lovar även när livet är tufft. Om att han kommer att älska henne för alltid.

Det är vackert. Chris är en väldigt fin människa. Det tycker hela världen. Jennifer Lopez grät i tv.

Men jag kan inte låta bli att undra vad som händer den dagen när Chris kanske känner att han behöver kärlek tillbaka. När han kanske fortfarande känner ansvar för sin tjej, men behöver något mer. Någon som lyssnar, håller hans hand, planerar hans födelsedag eller grälar på honom när han lämnar läskiga hårstrån i handfatet. Han kanske vill ha barn.

Någon gång i framtiden kanske det inte räcker det där löftet. Jag tror att det är mänskligt.

Vilken boja han har fått då. För han har blivit en symbol för det rena och det rätta. Hela världen vet. Hela världen kommer att döma.

Jag hoppas att Chris Medina tjänar lagom med pengar på den där låten. Sådär så att han får ett bra liv, men ändå inte blir helt galen och börjar droga och lägga in diamanter i tänderna.

Men sen hoppas jag att Chris Medina faller i glömska.