onsdag 9 mars 2011

270 minuter

Nog hinner du träna. Du har ju ont i ryggen människa. Det tar ju bara tjugo minuter om du tränar hemma. Max. Om man inte räknar in stretch och dusch då förstås, men det tar ju bara tio minuter vardera.

Och visst hinner du lägga barnens kläder på rätt ställe. Fem minuter – eller tio kanske, så är det gjort. Och när vi ändå pratar om det – det där med att gå igenom posten; du vet ju att du egentligen tjänar tid på det eftersom du kommer hitta allt på sin rätta plats när du behöver dem. Så nog kan du lägga några minuter på det.

Riktig mat är viktigt för hälsa och välbefinnande. Och det är ju skandal att allt måste gå så snabbt just när det gäller mat. Det där med halvfabrikat är inget vidare, det tycker ingen av oss. Välinvesterade fyrtio minuter.

Ser inte ugnen väldigt skitig ut förresten. En kvart om dagen på att hålla hushållskaoset borta. Bara femton minuter om dagen så håller du näsan över vattenytan och hemmet håller en någorlunda glans.

Jenny, njut av tiden med barnen. Det är inte så länge som de är så där små och det är ju jättemysigt att ha en stund tillsammans innan läggdags. Läs du en extra saga, det tar inte mer än tio minuter – ni är värda den tiden tillsammans.

Kalendern behöver du ägna en liten stund sen. Inte så lång alls, bara några minuter för att se till att du har koll på läget.

Varför har du inte ringt din syster på så länge? Inte din bror heller vill jag minnas. Det är riktigt illa faktiskt – skärp dig! Det är klart att du måste ha tid för dina närmaste. Ring. Bums.

Och du. Lägg nu fram kläder inför morgondagen och packa väskan. Så att du inte irrar runt där imorgon bitti och undrar varför skärpet med blommorna inte hänger där det ska. Det tar bara en liten, liten stund och sparar ju så mycket tid och dåligt humör.

Läs också. Kanske bara några minuter för att varva ner. Efter att du borstat tänderna i två minuter, tagit bort allt gojs från ansiktet med bomullstussar och krämer samt lagt någon liten tid på att smörja in händer och fötter – man måste ta hand om sin hud under vintermånaderna. Och det tar ju bara en liten, liten stund.

Somna sött nu kära Jenny, men först en fråga … varför skriver du inte mer. Det tar ju egentligen bara en halvtimme att skriva ett blogginlägg och du tycker ju att det är kul. Man ska unna sig saker som är kul.

God natt!

2 kommentarer: